Skip to main content

Workshop voor ouders: een beter contact met je kind

Het is tien voor half negen en echt de hoogste tijd om naar school te gaan. Terwijl jij het broodtrommeltje staat te vullen heb je al minstens tien keer tegen je kind gezegd dat hij zijn schoenen aan moet trekken, maar zelfs dreigementen helpen niet. Je kind zit – zonder schoenen aan – rustig door een boekje te bladeren. Gek wordt je ervan. Wat je ook doet of zegt, je kind luistert niet naar je. Je krijgt maar geen contact met je kind. 

In mijn online workshop vertel ik je hoe je er zonder gemopper en dreigingen voor kunt zorgen dat je kind beter naar je gaat luisteren. Het gaat er namelijk om dat je elkaars taal spreekt en vanuit begrip contact met je kind maakt. Als je de tips uit deze workshop opvolgt, zullen jullie elkaar beter begrijpen en gaan die schoenen ’s ochtends opeens veel makkelijker aan. 

Interesse in de deze workshop meld je dan hieronder aan. Ik neem dan contact met je op voor de mogelijkheden.

Aanmelden workshop

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij graag aan voor de eerst volgende workshop sessie.
Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Echt contact maken met je kind

Ik ben Eveline van den Kieboom, speltherapeute en moeder van drie heerlijk eigenwijze kinderen. Mijn oudste kind wil alles graag zo ‘goed’ mogelijk doen en alles wat ‘fout’ zou zijn wordt het liefste verstopt. Mijn middelste kind is hoog gevoelig en uit zijn gevoelens met boosheid. Bij mijn jongste kind heb ik de remknop nog niet gevonden, die stuitert de hele dag door de kamer.   

Ik weet als geen ander wat voor een uitdaging het kan zijn om tijdens alle drukte van de dag niet op mijn kinderen te mopperen omdat ze niet luisteren.  

Ik zie in mijn praktijk voor speltherapie ook dagelijks ouders die echt even niet meer weten hoe zij hun kind in beweging kunnen krijgen. Hoe ze hen zonder dreigementen kunnen laten luisteren en hoe ze echt contact met hen kunnen maken. Hoe hard zij ook hun best doen, ze voelen dat ze niet meer de veilige haven zijn waarin hun kind terug kan keren. Ze begrijpen elkaar gewoon niet meer.   

Gelukkig is er altijd wat aan te doen. Het is mogelijk om elkaar beter te begrijpen en echt liefdevol contact te maken met je kind. Je hoeft alleen maar in dezelfde taal als jouw kind te gaan praten.  

“Nadat mijn kind 4 weken met Eveline heeft gespeeld was het thuis veel rustiger. Wij zien thuis nu al verandering in het gedrag van ons kind en er wordt eindelijk naar elkaar geluisterd.“

Maak contact door samen te spelen

Kinderen zijn vaak niet in staat om onder woorden te brengen wat ze voelen of wat ze nodig hebben. Voor hen is hun gedrag de makkelijkste manier om zich te uiten en dat is voor een ouder meestal erg ingewikkeld. In veel gevallen geeft het feit dat je kind niet naar je luistert aan dat hij of zij niet lekker in zijn vel zit. 

Het kan zijn dat er een ingrijpende gebeurtenis plaats heeft gevonden, zoals een geliefde juf die op school opeens vervangen is omdat ze met een burn-out thuis zit . Maar het kan ook zijn dat een kind zich overvraagd voelt. Er worden bijvoorbeeld dingen verwacht die het kind nog niet aankan. Het is dan heel goed mogelijk dat je je kind gewoon niet begrijpt en dat dat conflicten oplevert. 

Tijdens het spelen kunnen kinderen de wereld om hen heen verkennen, zichzelf ten opzichte van een ander wegzetten en zichzelf uiten door het spel letterlijk als een taal te gebruiken. Spelen is dus een veilige en vertrouwde manier om kinderen een communicatiemiddel te bieden dat wel wordt begrepen.  

“Ons kind praat nu openlijk over wat er bij hem van binnen gebeurt. Hij deelt zijn gevoelens en er is weer een gesprek mogelijk.”

Heb je vragen? Dan kan je altijd contact met me opnemen.