Skip to main content

Gevoelstrainingen

“Je leert een kind toch ook zwemmen en rekenen? Dus waarom niet leren omgaan met gevoelens en emoties?” – Dineke Hofmeijer

Het Gevoel Xtra Cool

De gevoelstraining “Het Gevoel Xtra Cool” leert kinderen tussen de 6-9 jaar de basis van gevoelens en emoties. Dus wat gevoelens en emoties zijn, wat ze je vertellen en waar je ze kunt voelen. En zeker ook hoe je ze kunt uiten in mimiek, lichaamshouding en hoe je erover kunt vertellen bij ouders, leerkrachten, vriendjes en vriendinnetjes.

In deze tijd ligt de nadruk veelal op leren en presteren. Er worden hoge eisen gesteld en ook kinderen hebben al drukke weekprogramma’s. Zij hebben daardoor minder tijd om hun lichaam en alle gevoelens die erbij horen te ontdekken en een gezonde relatie tussen lichaam, zintuigen, gevoelens en verstand te ontwikkelen.

Ook de weinige tijd en rust om indrukken te verwerken kan spanning opleveren en verlegenheid, agressie, pestgedrag etc. in de hand werken.

“Het Gevoel Xtra Cool” draagt bij aan emotioneel evenwichtige kinderen die in contact staan met hun gevoelens en hun “eigen” ik. Zij kunnen grenzen aangeven en uiting geven aan wat er in hen omgaat en zijn niet bang dat te laten zien. Niet alleen prettig voor de kinderen zelf, maar zeker ook voor hun ouders en leerkrachten!

Voor wie?

Kinderen tussen de 6 – 9 jaar

Voor wat?

Leren omgaan met emoties en gevoelens

Tarief

Zie hieronder

Individueel

€ 450,-

10 lessen

incl. werkboek

Gezin

€ 750,-

10 lessen

incl. werkboek

School

Offerte

groepen 3 t/m 5

Vraag een offerte aan

Lesmateriaal Gevoel Xtra Cool

De training kan preventief ingezet worden, dus voor alle kinderen tussen de 6-9 jaar, maar is ook heel goed inzetbaar voor kinderen die je een steuntje in de rug gunt. Kinderen die bijvoorbeeld angstig zijn, snel gefrustreerd zijn, zich gespannen voelen, zich somber voelen, weinig tot spel komen, last hebben van lichamelijke klachten als hoofdpijn en buikpijn, maar waar geen fysieke oorzaak voor gevonden kan worden. Ook kinderen die moeilijk vrienden kunnen maken en zich erg onzeker voelen krijgen bij “Het Gevoel Xtra Cool” ervaringen die ertoe doen!

In een aantal gemeentes kan de training vergoed worden.
Neem gerust op voor meer informatie.

Ik wil meer weten