Skip to main content

Gratis e-book

Spelen met je kind, hoe dan?

Je kunt er af en toe met pijn in je hart naar kijken, naar mensen die moeiteloos met hun kind spelen. En vooral ook met heel veel schuldgevoel, want jou lukt het maar niet om uurtje samen met je kind met de poppen te spelen. Of met auto’s. Het komt er vaak gewoon niet van. En als je heel eerlijk tegen jezelf bent heb je er meestal ook geen zin in, omdat dat spelen met je kind nooit echt gezellig is. Je hebt geen idee hoe je met je kind om moet gaan, je komt maar niet in dat koppie.  

Wil je de taal kunnen spreken van jou kind? Wil jij weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je wel gezellig met je kind kunt spelen? Download dan mijn gratis e-book om je liefdevol met je kind te verbinden en elkaar beter te leren begrijpen.   

Download het e-book

Echt contact maken met je kind

Ik ben Eveline van den Kieboom, speltherapeute en moeder van drie heerlijk eigenwijze kinderen. Mijn oudste kind wil alles graag zo ‘goed’ mogelijk doen en alles wat ‘fout’ zou zijn wordt het liefste verstopt. Mijn middelste kind is hoog gevoelig en uit zijn gevoelens met boosheid. Bij mijn jongste kind heb ik de remknop nog niet gevonden, die stuitert de hele dag door de kamer.   

Ik weet als geen ander wat voor een uitdaging het kan zijn om zonder gemopper liefdevol contact met je kind te maken en te behouden tijdens alle drukte van de dag.    

Ik zie in mijn praktijk voor speltherapie dagelijks ouders die echt even niet meer weten hoe zij hun kind in beweging kunnen krijgen. Hoe ze hen kunnen laten luisteren en hoe ze echt contact met hen kunnen maken. Hoe hard zij ook hun best doen, ze voelen dat ze niet meer de veilige haven zijn waarin hun kind terug kan keren. Ze begrijpen elkaar gewoon niet meer.   

Gelukkig is er altijd wat aan te doen. Het is mogelijk om elkaar beter te begrijpen en echt contact te maken met jouw kind. Je hoeft alleen maar in dezelfde taal als jouw kind te gaan praten. En dat kan op geen betere manier dan door gewoon samen te spelen.   

“Nadat mijn kind 4 weken met Eveline heeft gespeeld was het thuis veel rustiger. Wij zien thuis nu al verandering in het gedrag van ons kind en er wordt eindelijk naar elkaar geluisterd.“

Tips om samen met je kind te spelen

In mijn e-book geef ik je tips en handvaten om het spelen met je kind weer leuk te maken. Bovendien leg ik er ook in uit wat je kunt doen om tijdens die speelmomenten weer echt in contact te komen met je kind. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je elkaar beter begrijpt en dat je kind beter naar je gaat luisteren als het bijvoorbeeld tijd is om naar school naar gaan en er schoenen aangetrokken moeten worden. 

Neem de tijd voor je kind en luister. Een kind luistert beter naar je als hij of zij het gevoel heeft dat jij ook naar hen luistert en hen begrijpt. 

Download het e-book

“Ons kind praat nu openlijk over wat er bij hem van binnen gebeurt. Hij deelt zijn gevoelens en er is weer een gesprek mogelijk.”

Download hier het e-book: Spelen met je kind, hoe dan aan?

Je ontvangt het e-book in je mailbox.